oktober 2005

Taiga v.h. Westervlier heeft de VGP gehaald met maar liefst 328 punten. Daarmee behaalde ze een eerste prijs. Voor het zweetwerk werd gekozen voor een "Übernachtfährte." Alleen bij het waterwerk liet Taiga op drie onderdelen een puntje liggen. Op alle overige onderdelen scoorde Taiga een "volle bak". Taiga werd daardoor opgenomen in het Duitse gebruikshondenstamboek (DGStB) onder nummer 55078.

 

december 2005

Taiga heeft het certificaat ontvangen van Internationaal schoonheidskampioen. Ze was al Nederlands en Duits (VDH) kampioen.

 

maart 2006

Taiga is geslaagde voor de "Bringtreueprüfung". Na een spannende 3 minuten kwam Taiga met de vos uit het bos te voorschijn, die vervolgens keurig werd voorgebracht.

 

Taiga is nu ook Luxemburgs schoonheidskampioen. Op de show in Luxemburg behaalde ze een 1e uitmuntend in de kampioensklas. Nadat ze vervolgens de overige teven ook achter ze liet was de kampioensprijs binnen. Uiteindelijk kreeg Taiga ook nog het BOB.

 

juni 2006

De kampioenschapsclubmatch. We gingen er met Taiga naar toe met niet al te hoog gespannen verwachtingen. Ze had de laatste weken flink gesnoept en dat was te zien. De onderbelijning liet daardoor te wensen over. Tot mijn verrassing wist ze de gebruikshondenklasse te winnen, ondanks het feit dat keurmeester Arxhoek mij nog even meegaf dat de hond wel iets te dik was. Ja, of we dat nog niet wisten. Ook de "teven-finale" gingen we met bepaald niet hooggespannen verwachtingen in. Toen de keurmeester in de finale ook nog eens zei, nadat hij Taiga nog eens goed had bekeken: "Die hond wil ik voorlopig niet weer zien, ga maar zo ver mogelijk van mij afstaan", dacht ik dat het een laatste plaats zou worden. Niets was minder waar, het bleek uiteindelijk de plek voor de beste teef. Ja, en dan komt de grote finale voor de felbegeerde titel Club-Winner. We zullen u de zenuwslopende gedachten besparen. Maar het verlossende woord werd uiteindelijk gesproken ... en de winnaar is ... TAIGA V.H. WESTERVLIER !

 

oktober 2006

Taiga is VDH-Bundessieger geworden en BOB. 

 

november 2006

Een reis naar Poznan in Polen. De plaats van de officiële wereldkampioenschappen 2006. De reis is niet vergeefs geweest. Al was het alleen maar vanwege de onverwachte overnachting in een prachtig kasteeltje in Wiejce. Taiga mag zich, nadat ze al twee keer europees kampioen was geworden, nu ook WERELD KAMPIOEN noemen. Daarmee heeft ze alle in redelijkheid te behalen prijzen gewonnen.

 

Om het nog eens af te leren, en voor de kwalificatie voor de Crufts, hebben we de Winner in Amsterdam nog eens bezocht. Taiga werd, na ook al in 2004 WINSTER te zijn geweest,
WINSTER 2006. Ook het BOB werd behaald.

18/19 november 2007
Taiga v.h. Westervlier is gedekt door Aikfried vom Murner See. Meer informatie vindt u onder "puppies".

20 december 2007
De dierenarts heeft middels een echo vastgesteld dat Taiga v.h. Westervlier dragend is.  

19 januari 2008
Taiga v.h. Westervlier en Aikfried vom Murner See zijn de trotste ouders geworden van 5 pups: Fybre (NHSB 2688482), Noor (NHSB 2688483), Max (NHSB 2688484), Bruno (NHSB 2688485) en Boris (NHSB 2688486).

 

 

 

Taiga Wereldkampioen 2006

Taiga met vos op de Btr.

Taiga Club-Winner 2006

Taiga met eend bij apport over water